El ayuntamiento de Valencia incentiva la igualdad en fallas

Redacción Tribuna
Redacción Tribuna
La revista de información que te cuenta lo que otros no creen importante
- Advertisement -

L’AJUNTAMENT VOL INCENTIVAR LA IGUALTAT EN LES FALLES AMB ACCIONS EN POSITIU I NO PROHIBITIVES.

“Volem promoure valors d’igualtat de gènere a les Falles i tenim la voluntat de visibilitzar el paper de les dones en tots els àmbits de la festa”, ha dit la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, en referència a la Comissió de treball d’Igualtat de Gènere a les Falles que es reunirà el pròxim dimarts 23. Una comissió que sorgeix de l’òrgan participatiu Consell Municipal de les Dones i per la Igualtat i on es debatrà la representació de les dones a les Falles amb l’objectiu “d’incentivar accions en positiu” en tots els àmbits de la festa i “no mesures prohibitives o de censura” de les falles.

 La regidora Isabel Lozano explica la comissiLa regidora d’Igualtat del consistori ha explicat com arran d’una intervenció del 17 de novembre del Consell es va decidir obrir el debat sobre el paper de les dones a la festa gran de la ciutat, “amb un enfocament molt ampli” i no centrant-se únicament “en una visió simplista de censura dels monuments fallers”. Així doncs, es va decidir crear una comissió per a reflexionar entorn al treball de les dones a la festa —com ara a les pirotècnies—, la seua presència a la presidència de les comissions falleres, la representació de la fallera major i abordar tots els temes d’igualtat d’una forma consensuada i àmplia.

A la reunió del pròxim 23 de gener també assistiran representants de la Junta Central Fallera, personal de la Regidoria de Cultura Festiva i de l’entitat Associació d’Estudis Fallers (ADEF). El Consell Municipal de les Dones i per la Igualtat, que té caràcter consultiu i d’assessorament, està constituït per 35 organismes, entre els quals hi ha els cinc principals partits polítics de l’Ajuntament, sindicats, associacions de dones, Lambda, unitats d’igualtat de les universitats valencianes, i altres col·lectius i administracions.

“Des de la Regidoria d’Igualtat el missatge no és prohibir” i, de fet, la regidora ha apuntat que “tal volta després de la comissió no interessa abordar el tema dels monuments fallers”. Segons Lozano, serà la comissió qui decidisca el pròxim dimarts els temes que es debatran i donarà compte del treball que es vaja fent. De totes maneres, “la creació dels i de les artistes fallers ha de ser lliure i des de les administracions públiques el nostre paper ha de ser promoure i incentivar valors que considerem importants socialment, com la igualtat de gènere, la diversitat, la convivència o la lluita contra la violència masclista”.

La regidora ha aprofitat per a recordar iniciatives com la primera edició dels Premis Caliu, que amb una dotació de 7.000 euros es vol premiar les falles que tinguen un contingut que promoga la igualtat, la diversitat i que lluite contra l’exclusió; o la campanya “Borinot, el que no bote!”, on l’Ajuntament promou la iniciativa del col·lectiu Lambda per a incentivar el llenguatge respectuós amb el col·lectiu LGTB i el llenguatge no homòfob. També ha destacat el reconeixement que es va fer a 2016 i 2017 de quatre dones de la festa per a visibilitzar el seu paper a les Falles

- Publicidad -

Comentarios

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Síguenos en redes

Últimos artículos

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad